Lektor: Valijah (Klásová) Rashídová
Co budeme vařit:
- Indický domácí sýr panýr ochucený bylinkami a čerstvými chilli papričkami
- Křupavé pakory z panýru a zeleniny v pikantním těstíčku podávané s tamarindovým chutney
- Mattar panýr kari s basmati rýží (dokřupava opečený panýr se zeleným hráškem v jemné kokosové omáčce)
- Indický dall s plackami čapátí (jemně pikantní dall ze žluté a červené čočky ochucený turmerikem a asafoetidou)
- Mango lassi (tradiční indický nápoj z jogurtu a indického manga)
Co vás naučíme:
- výrobu domácího indického sýru panýr
- jak na indické placky a správný způsob jejich opékání
- jak vypadá "startovací" sada koření pro indickou kuchyni
- jaké další ingredience je dobré doma mít a jaké směsi nekupovat
- a další tipy a triky pro domácí přípravu indických pokrmů
(foto Zdeňka Hanáková)
Co je v ceně kurzu:
- vychlazený welcome drink a malé občerstvení
- konzumace nápojů zdarma (domácí limonády, čaj, výběrová káva, kvalitní rozlévané víno)
- kvalitní a čerstvé suroviny v BIO kvalitě pro přípravu menu
- zapůjčení zástěry, pracovní pomůcky a následný úklid
- plnohodnotné receptury
- certifikát o absolvování kurzu
- naše prostory jsou plně klimatizovány
- všichni lektoři vedou kurzy v českém jazyce (pokud není požadavek na cizí jazyk)
- max. 12 účastníků
Pro koho je kurz určen:
začátečník - středně pokročilý - pokročilý
Začátek: v 18.00 hod., čas. náročnost: 3,5 - 4 hod.