Lektor: Valijah (Klásová) Rashídová
Co budeme vařit:
- Cizrnové falafel + tamarindové chutney
- Kari máslové kuře s indickými plackami čapátí
- Indický dall s plackami čapátí (jemně pikantní dall ze žluté a červené čočky ochucený turmerikem a asafoetidou)
- Rýžový pudink kheer s indickým mangem
Co vás naučíme:
- jak udělat kořeněný základ "tarka"
- základní pravidla přípravy kari (klasický způsob vaření)
- jak zachránit kari, když se zrovna nepovede
- vařit s pravým indickým ghí
- jak poznat a správně uvařit pravou basmati rýži
- jakou základní "startovací" sadu koření je dobré doma mít
- správný způsob opékání indických placek
- a další tipy a triky pro vaření v domácích podmínkách
(foto Zdeňka Hanáková)
Co je v ceně kurzu:
- vychlazený welcome drink a malé občerstvení
- konzumace nápojů zdarma (domácí limonády, čaj, výběrová káva, kvalitní rozlévané víno)
- kvalitní a čerstvé suroviny v BIO kvalitě pro přípravu menu
- zapůjčení zástěry, pracovní pomůcky a následný úklid
- plnohodnotné receptury
- certifikát o absolvování kurzu
- naše prostory jsou plně klimatizovány
- všichni lektoři vedou kurzy v českém jazyce (pokud není požadavek na cizí jazyk)
- max. 12 účastníků
Pro koho je kurz určen:
začátečník - středně pokročilý - pokročilý
Začátek: v 18.00 hod., čas. náročnost: 3,5 - 4 hod.