lektor: Marco Giampaoli
Co budeme vařit:
- Smažené mořské plody a cukety v šafránové tempuře se zázvorovou majonézou
- Hráškové risotto, crudo z krevet gambero rosso, stracciatella
- Pošírovaný halibut, máslová omáčka ze srdcovek a černý kořen
- Citrónový sorbet s bazalkou a martini
Co vás naučíme:
- jak správně připravit základní majonézu a její deriváty,
- číštění mořských plodů (krevety, kalamáry, mořský jazyk, srdcovky)
- tepelná úprava ryb a mořských plodů (smažení, pošírování)
- příprava základního italského risotta, kritické body přípravy, rozdíly mezi různými druhy rýže
- výroba domácího sorbetu
Co je v ceně kurzu:
- vychlazený welcome drink a malé občerstvení
- konzumace nápojů zdarma (domácí limonády, čaj, výběrová káva, kvalitní rozlévané víno)
- kvalitní a čerstvé suroviny v BIO kvalitě pro přípravu menu
- zapůjčení zástěry, pracovní pomůcky a následný úklid
- plnohodnotné receptury
- certifikát o absolvování kurzu
- naše prostory jsou plně klimatizovány
- všichni lektoři vedou kurzy v českém jazyce (pokud není požadavek na cizí jazyk)
- max. 12 účastníků
Pro koho je kurz určen:
začátečník - středně pokročilý - pokročilý
Začátek: v 18.00 hod., čas. náročnost: 3,5 - 4 hod.