Lektor: Kateřina Rybářová
Co budeme péct:
- odpalované těsto na éclairs
- krémy: základní cukrářský krém patissiére (žloutkový krém), smetanovo-vanilkový krém, mascarpone krém s malinami
- polevy: malinová, karamelová, čokoládová ganache
Co vás naučíme:
- jak správně odpálit hmotu na eclairs
- správný druh a poměr surovin, způsob a doba pečení
- pracovat s karamelem
- jak správně vyšlehat smetanu
- jak pracovat s cukrářským sáčkem a zdobící špičkou
- různé druhy krémů a polev
- tipy a triky francouzských cukrářů přenesené do domácích podmínek
- kde nakoupit cukrářské potřeby a suroviny
Co je v ceně kurzu:
- vychlazený welcome drink a malé občerstvení
- konzumace nápojů zdarma (domácí limonády, čaj, výběrová káva, kvalitní rozlévané víno)
- kvalitní a čerstvé suroviny v BIO kvalitě pro přípravu menu
- zapůjčení zástěry, pracovní pomůcky a následný úklid
- plnohodnotné receptury
- certifikát o absolvování kurzu
- naše prostory jsou plně klimatizovány
- všichni lektoři vedou kurzy v českém jazyce (pokud není požadavek na cizí jazyk)
- max. 12 účastníků
Pro koho je kurz určen:
začátečník - středně pokročilý - pokročilý
Začátek: v 18.00 hod., čas. náročnost: 3,5 - 4 hod.