... v naší škole vaření měníme jídlo na zážitek a tou nejlepší ingrediencí je láska k jídlu a nadšení pro práci

LEKTOŘI

Tomáš Levý


Rozhodoval se mezi kariérou profesionálního sportovce a kuchaře. Zvolil druhou možnost a udělal dobře. Tomáš patří mezi legendy české kuchyně - stál u zrodu restaurace La Degustation, pracoval ve vyhlášených restauracích jako Kampapark a Cafe Fara. Svoji práci miluje a nebojí se výzev. Vaření je jeho život.

Marcela Vuong


Marcela je z druhé generace Vietnamců žijících v Čechách. Vystudovala VŠE, ale láska k jídlu ji přivedla na kuchařskou dráhu. Už šest let vede kurzy vaření vietnamské kuchyně a organizuje food tour po největší vietnamské tržnici Sapa. Na kurzu vás provede tradiční vietnamskou kuchyní a dozvíte se spoustu zajímavých informací o asijských surovinách a Vietnamu. 

Lukáš Neckář


Lukáš má 20ti letou praxi jako kuchař a později šéfkuchař. Pracoval v malých bistrech i 5* hotelech. Je majitelem firmy specializující se na sushi. Má bohaté zkušenosti s kurzy vaření a miluje asijskou kuchyni.

Pavel Švestka


Po absolvování SOŠ odešel na zkušenou do světa, konkrétně do londýnských restaurací Skylon a Story či michelinské Seven Park Place. Pavel je mladý talentovaný kuchař, který se v současné době zaměřuje na moderní českou kuchyni. V r. 2014 se stal absolutním vítězem v disciplíně uměleckého vyřezávání z ovoce. 

Kateřina Rybářová


Kateřina je žena mnoha profesí, ale láska k pečení nakonec zvítězila. Má zkušenosti z vlastního cukrářského provozu, s vedením kurzů pečení a je členkou Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Kateřina je původním povoláním učitelka a v naší škole vaření vede i kurzy pro děti.

Lukáš Jeništa


Lukáš pracuje jako šéfkuchař v nadnárodní společnosti a mezi jeho oblíbené patří středomořská kuchyně. V r. 2015 působil na GCHP - USA Fall Tour jako Global Chef za ČR. Baví ho práce s lidmi a mnohaleté vedení kurzů vaření je jeho koníčkem.

Radek Příhonský


Radek je špička ve svém oboru s 40ti letou praxí v luxusních restauracích a hotelech jako je např. Grand hotel Pupp. Působil rovněž jako osobní kuchař na Ministerstvu zahraničních věcí a reprezentoval českou gastronomii v Jihoafrické republice, Indonésii, Izraeli, Dánsku a Itálii. Na svém kontě má 7 ocenění a zlatých medailí. Ve volném čase se také věnuje vedení kurzů vaření.

Valijah (Klásová) Rashidová


Valijah se specializuje na indicko-pákistánskou kuchyni, ke které ji přivedl pákistánský partner. Ten se navíc živí dovozem potravin a zásobováním indických restaurací, takže u nich doma bylo kari "na talíři" prostě pořád. Valijah si oblíbila indickou kuchyni natolik, že se rozhodla opustit úspěšnou kariéru v zahraničním korporátu a v r. 2011 otevřela e-shop specializovaný na indicko-pákistánskou kuchyni. Na stejné téma také píše blog a je autorkou dvou úspěšných beletrických kuchařek.

Jan Hajný


Honza je odborníkem v oblasti kuchařské artistiky. Specializuje se na slavnostní tabule, dekorativní vyřezávání do ovoce a zeleniny, sushi a food styling v oblasti reklamy. Na poli gastronomie působí více jak 20 let, kde se mu podařilo získat mnoho ocenění. Za největší úspěch považuje zlatou medaili z kuchařské světové olympiády. S kurzy vaření pro veřejnost má bohaté zkušenosti. 

José Miranda


José je charismatický mexický šéfkuchař, který získal kuchařský certifikát FSE IAL v Itálii. Specializuje se na mexickou, italskou a francouzskou kuchyni, u nichž ho baví je   hravým způsobem vzájemně kombinovat za použití různých technik přípravy. Od r. 2005 žije v ČR. Jeho kurzy vaření vás nadchnou svojí škálou nových chutí. Hovoří česky, španělsky, italsky a anglicky.


Martin Legeza


Martin je mladý nadšený food blogger, co zkouší stále nové a nové recepty, protože vaření je pro něj něco, s čím se dá donekonečna experimentovat. Vařit začal už v 10ti letech. V 18ti vydal svoji první kuchařku o české kuchyni.  Věnuje se také svému blogu https://www.theboywhocooks.com, takže kromě vaření je jeho koníčkem i psaní. S Martinem se můžete osobně potkat na některém ze sobotních workshopů "Vaříme s Martinem" určeného všem dospívajícím foodies. 

Marco Giampaoli


Marco momentálně pracuje jako sous chef v restauraci Aromi v Praze. Zkušenosti sbíral na stážích v Itálii v michelinských restauracích v regionech Alto Adige, Piemontu a Římě. Pracoval také v hotelu Alcron pod vedením Romana Pauluse či v restauraci Winefood, kde působil jako šéfkuchař. Jak mu to časové možnosti dovolují, snaží se trávit část roku v Itálii, kde žije jeho rodina. Díky tomu může stále objevovat opravdovou italskou kuchyni a které se jako kuchař intenzivně věnuje.

Hledáme stejně zapálené kuchaře...