Lektoři

Marcela Vuong
Marcela je z druhé generace Vietnamců žijících v Čechách. Vystudovala VŠE, ale láska k jídlu ji přivedla na kuchařskou dráhu. Už šest let vede kurzy vaření vietnamské kuchyně a organizuje food tour po největší vietnamské tržnici Sapa. Na kurzu vás provede tradiční vietnamskou kuchyní a dozvíte se spoustu zajímavých informací o asijských surovinách a Vietnamu.

Lukáš Neckář
Lukáš má 20ti letou praxi jako kuchař a později šéfkuchař. Pracoval v malých bistrech i 5* hotelech. Je majitelem firmy specializující se na sushi. Má bohaté zkušenosti s kurzy vaření a miluje asijskou kuchyni.

Valijah (Klásová) Rashidová
Valijah se specializuje na indicko-pákistánskou kuchyni, ke které ji přivedl pákistánský partner. Ten se navíc živí dovozem potravin a zásobováním indických restaurací, takže u nich doma bylo kari "na talíři" prostě pořád. Valijah si oblíbila indickou kuchyni natolik, že se rozhodla opustit úspěšnou kariéru v zahraničním korporátu a v r. 2011 otevřela e-shop specializovaný na indicko-pákistánskou kuchyni. Na stejné téma také píše blog a je autorkou dvou úspěšných beletrických kuchařek.

José Miranda
José je charismatický mexický šéfkuchař, který získal kuchařský certifikát FSE IAL v Itálii. Specializuje se na mexickou, italskou a francouzskou kuchyni, u nichž ho baví je hravým způsobem vzájemně kombinovat za použití různých technik přípravy. Od r. 2005 žije v ČR. Jeho kurzy vaření vás nadchnou svojí škálou nových chutí. Hovoří česky, španělsky, italsky a anglicky.

Lukáš Jeništa
Lukáš pracuje jako šéfkuchař v nadnárodní společnosti a mezi jeho oblíbené patří středomořská kuchyně. V r. 2015 působil na GCHP - USA Fall Tour jako Global Chef za ČR. Baví ho práce s lidmi a mnohaleté vedení kurzů vaření je jeho koníčkem.

Marco Giampaoli
Marco momentálně pracuje jako sous chef v restauraci Aromi v Praze. Zkušenosti sbíral na stážích v Itálii v michelinských restauracích v regionech Alto Adige, Piemontu a Římě. Pracoval také v hotelu Alcron pod vedením Romana Pauluse či v restauraci Winefood, kde působil jako šéfkuchař. Jak mu to časové možnosti dovolují, snaží se trávit část roku v Itálii, kde žije jeho rodina. Díky tomu může stále objevovat opravdovou italskou kuchyni a které se jako kuchař intenzivně věnuje.

Pavel Švestka
Po absolvování SOŠ odešel na zkušenou do světa, konkrétně do londýnských restaurací Skylon a Story či michelinské Seven Park Place. Pavel je mladý talentovaný kuchař, který se v současné době zaměřuje na moderní českou kuchyni. V r. 2014 se stal absolutním vítězem v disciplíně uměleckého vyřezávání z ovoce.

Jan Hajný
Honza je odborníkem v oblasti kuchařské artistiky. Specializuje se na slavnostní tabule, dekorativní vyřezávání do ovoce a zeleniny, sushi a food styling v oblasti reklamy. Na poli gastronomie působí více jak 20 let, kde se mu podařilo získat mnoho ocenění. Za největší úspěch považuje zlatou medaili z kuchařské světové olympiády. S kurzy vaření pro veřejnost má bohaté zkušenosti.

Martin Legeza
Martin je mladý nadšený food blogger, co zkouší stále nové a nové recepty, protože vaření je pro něj něco, s čím se dá donekonečna experimentovat. Vařit začal už v 10ti letech. V 18ti vydal svoji první kuchařku o české kuchyni. Věnuje se také svému blogu https://www.theboywhocooks.com, takže kromě vaření je jeho koníčkem i psaní. S Martinem se můžete osobně potkat na některém ze sobotních workshopů "Vaříme s Martinem" určeného všem dospívajícím foodies.

Tomáš Levý
Rozhodoval se mezi kariérou profesionálního sportovce a kuchaře. Zvolil druhou možnost a udělal dobře. Tomáš patří mezi legendy české kuchyně - stál u zrodu restaurace La Degustation, pracoval ve vyhlášených restauracích jako Kampapark a Cafe Fara. Svoji práci miluje a nebojí se výzev. Vaření je jeho život.
Hledáme stejně zapálené kuchaře...
Dej nám o sobě vědět